سعيد الناقه
الـسلام علـيـكـم ورحـمة الله وبـركاته

لو علمت الدار بمن زارها فرحت
واستبشرت ثم باست موضع القدمين
وأنشدت بلسان الحال قائلةً
اهلا وسهلاً بأهل الجود والكرم

أهــــــــــــــــــلا ً وسهــــــــــــــــلا

& ادارة المنتدى &
سعيد الناقه
الـسلام علـيـكـم ورحـمة الله وبـركاته

لو علمت الدار بمن زارها فرحت
واستبشرت ثم باست موضع القدمين
وأنشدت بلسان الحال قائلةً
اهلا وسهلاً بأهل الجود والكرم

أهــــــــــــــــــلا ً وسهــــــــــــــــلا

& ادارة المنتدى &
سعيد الناقه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

سعيد الناقه

سعيد الناقه
 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  
آخر حاجة
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
لا اله الا الله
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
sedo100100
فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Vote_rcapفراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Voting_barفراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Vote_lcap 
adam.zaki
فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Vote_rcapفراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Voting_barفراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Vote_lcap 
hossam
فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Vote_rcapفراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Voting_barفراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Vote_lcap 
MaNDo
فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Vote_rcapفراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Voting_barفراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Vote_lcap 
zizoki
فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Vote_rcapفراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Voting_barفراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Vote_lcap 
MrLion
فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Vote_rcapفراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Voting_barفراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Vote_lcap 
Mostafa Kouta
فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Vote_rcapفراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Voting_barفراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Vote_lcap 
SAAD SENARA
فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Vote_rcapفراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Voting_barفراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Vote_lcap 
محمود داود
فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Vote_rcapفراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Voting_barفراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Vote_lcap 
hossam silver
فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Vote_rcapفراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Voting_barفراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Vote_lcap 
زوارنا الكرام
free counters
المواضيع الأخيرة
» كيفية الإجابة علي تساؤلات طفلك المحرجة
فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Emptyالخميس مايو 07, 2015 4:03 pm من طرف sedo100100

» القران كامل باصوات عده
فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Emptyالسبت يونيو 29, 2013 7:17 pm من طرف Mostafa Kouta

» أنغام: الدمعة هتفر من عيني يا ريس!
فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Emptyالأربعاء يونيو 26, 2013 7:05 pm من طرف Mostafa Kouta

»  المقال الحالي وتستمر المعركة في الاحتدام مبيعات الربع الأول حول العالم: فوكاس في المقدمة، وكورولا تصارع، وإلنترا تترقب
فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Emptyالأربعاء يونيو 26, 2013 6:52 pm من طرف Mostafa Kouta

» فيراري F12 بريلينيتا تتألق بحلة من الكروم الأزرق بالمملكة السعودية
فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Emptyالأربعاء يونيو 26, 2013 6:47 pm من طرف Mostafa Kouta

» « EBA » تضخ 250 مليون جنيه استثمارات جديدة النصف الثاني من 2013.. والعام المقبل سيشهد طرح سيارة جديدة
فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Emptyالأربعاء يونيو 26, 2013 6:44 pm من طرف Mostafa Kouta

» فضائل شهر رمضان
فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Emptyالثلاثاء يونيو 25, 2013 6:11 pm من طرف Mostafa Kouta

» رمضان 2013/1434
فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Emptyالثلاثاء يونيو 25, 2013 6:09 pm من طرف Mostafa Kouta

»  بدء العمل باستخدام بطاقات توزيع الوقود من أمس
فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Emptyالثلاثاء يونيو 04, 2013 5:56 pm من طرف Mostafa Kouta


 

 فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
sedo100100
Admin



عدد المساهمات : 170
نقاط : 15537
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 23/08/2010
العمر : 40

فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Empty
مُساهمةموضوع: فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن    فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن  Emptyالثلاثاء ديسمبر 21, 2010 9:14 am

فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن النهارده هنقدّم لكم عزومة مكوّنة من: كوكتيل البرتقال والموز، سلطة الجبنة بالأعشاب، شوربة العدس، وفراخ بالزبادي والزعفران، وصينية البطاطا بالمكسرات..

كوكتيل البرتقال والموز
المقادير:

* 2 كوب عصير برتقال
* موزة
* سكر على حسب الرغبة


الطريقة:
اضربي كل المكونات في الخلاط، وصبّيها في أكواب التقديم.. وبالهنا والشفا.



*******************


سلطة صحية ومفيدة
سلطة صحية ومفيدة

سلطة الجبنة بالأعشاب
المقادير:

* 1/ 2 كيلو جبنة فيتا
* 1/ 4 كيلو طماطم صغيرة
* 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
* حزمة نعناع أخضر
* 3 حزمة جرجير
* عصير 2 ليمونة
* ملح وبهارات
* زعتر أخضر
* حبة خس


الطريقة:
1- اغسلي الأعشاب كويس وقطعيها.

2- اخلطي زيت الزيتون والملح والبهارات مع بعض، وضيفي عليهم عصير الليمون تدريجياً، مع التقليب لغاية ما كلّ المكونات تتجانس.

3- قطّعي الجبنة الفيتا بالشكل اللي إنتِ عايزاه، وحطّيها في طبق غويط، واخلطي معاها باقي الأعشاب والخس، وفي الآخر ضيفي الصوص اللي حضّرتيه وقلّبيهم كويس وقدّميها.. وبالهنا والشفا.



*******************


ممكن تزيّني الطبق بالبقدونس الأخضر
ممكن تزيّني الطبق بالبقدونس الأخضر

شوربة العدس
طبعاً شوربة العدس هي أنسب صنف شوربة للشتاء؛ لأنها بتدّي طاقة عالية جداً وبتدفّي، ده غير إن طعمها لذيذ جداً.

المقادير:

* 1/ 2 كيلو عدس أصفر
* 1/ 8 كيلو بطاطس مقطّعة مكعبات صغيرة
* جزرة مقطّعة مكعبات صغيرة
* 4 كوب شوربة
* 1/ 4 كوب زيت زيتون
* ملح وفلفل وكمون
* ملعقة كبيرة زبدة
* بصلة كبيرة مفرومة
* بصلة صغيرة مقطعة شرائح
* حزمة كرفس مفروم
* 4 فص ثوم
* عصير ليمون


الطريقة:
1- اغسلي العدس كويس وسيبيه منقوع في المية لفترة.

2- شوّحي البصل المفروم والجزر والكرفس والبطاطس مع الزبدة والزيت لمدة 10 دقائق.

3- بعد كده ضيفي العدس والشوربة، وسيبيهم يغلوا مع بعض كويس، وبعد كده قلّلي درجة الحرارة، وسيبيهم على النار لمدة 45 دقيقة.

4- بعد ما تتأكدي إن العدس استوى وبقى طري وباقي الخضار استوى، ضيفي الملح والكمون والفلفل، وسيبي الخليط كله على نار هادية لمدة 10 دقائق كمان.

5- ارفعي الخليط من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد، وبعد كده صفّيه كويس، واضربيه في الخلاط.

6- حمّري شرائح البصل في ملعقتين من الزيت؛ لغاية ما لونها يبقى ذهبي، وبعد كده اغرفي العدس في الأطباق وحطّي على الوش شرائح البصل المحمّر وعصير الليمون.. وبالهنا والشفا.

ملحوظة: الطبق ده ممكن يبقى طبق صيامي، لو استبدلنا الشوربة بالماء أو بمرقة الخضار، واستبدلنا الزبدة بالزيت، والطبق ده ممكن نعمله كطبق رئيسي لإنه بيحتوي على كل العناصر الغذائية.



*******************


ممكن تشغّلي شواية الفرن علشان الفراخ تاخد لون الشوي
ممكن تشغّلي شواية الفرن علشان الفراخ تاخد لون الشوي

فراخ بانيه بالزبادي والزعفران
المقادير:

* 1/ 2 كيلو فراخ بانيه
* ملعقة صغيرة زعفران
* ملح وفلفل أسود وكمون
* ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
* ملعقة صغيرة ثوم مفروم
* ملعقة صغيرة بصل مفروم
* ملعقة صغيرة فلفل أحمر مطحون
* ملعقة صغيرة زيت زيتون
* كوب ماء (وممكن تستخدمي ماء الورد)
* كوب زبادي


الطريقة:
1- اعملي فتحات صغيرة في الفراخ، وحطّي كل قطعة بين ورقتين زبدة، ودقّيهم كويس.

2- اخلطي الزعفران مع المية، والزبادي، والملح، والفلفل، والكمون، والكزبرة، والبصل، والثوم، والفلفل الأحمر، وزيت الزيتون.

3- تبّلي قطع الفراخ بالتتبيلة دي، وحطيهم في طبق غويط، وغطّيه كويس، وشيليه في الثلاجة لمدة ساعتين أو أكثر علشان الفراخ تتشرب بالتتبيلة.

4- رُصّي الفراخ في صينية ودخّليها الفرن، وسيبيها لغاية ما تستوي وممكن تشغّلي شواية الفرن علشان الفراخ تاخد لون الشوي.. وبالهنا والشفا.



*******************


ممكن تقدّميها ساخنة أو باردة
ممكن تقدّميها ساخنة أو باردة

صينية البطاطا بجوز الهند والمكسرات
المقادير:

* كيلو بطاطا مسلوقة
* قرفة وزبيب ومكسرات مفرومة
* 2 ملعقة كبيرة جوز هند
* ملعقة صغيرة زبدة
* كوب لبن محلّى


الطريقة:
1- هاتي البطاطا المسلوقة بس خلّي بالك إنها ماتكونش مسلوقة جامد يعني نصف سِوى، واهرسيها كويس.

2- هاتي الصينية اللي هتعملي فيها البطاطا، واخلطيها بالزبدة، وضيفي عليها الزبيب والمكسرات وجوز الهند، وفي الآخر اسقيها باللبن المحلى.

3- دخّلي الصينية في الفرن وسيبيها شوية؛ لغاية ما تحسّي إن وشها احمرّ، وبعد كده طلّعيها وقدميها ساخنة أو باردة.. وبالهنا والشفا.



وبكده تكون خلصت عزومتنا النهارده
أتمنى إنها تكون عجبتكم
وتجرّبوا كل الوصفات اللي قدّمناها
وتبعتوا تقولوا لنا النتيجة كانت إيه


*********************
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://sedo100100.yoo7.com
 
فراخ بالزبادي والزعفران وصينية البطاطا في الفرن
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
سعيد الناقه :: صحة وجمال-
انتقل الى: